If p men working p hours per day for p days produce p units of work, then the units of work produced by n men working n hours a day for n days is….
Correct Answer is: N3/p2
(M1D1)/W1 = (M2D2)/W2
(p x p x p)/p = (n x n x n)/W2
W2 = (n x n x n x p)/(p x p x p) =n3/p2
A Boy and girl together fill a cistern with water. The boy pours 4 litres of water every 3 minutes and the girl pours 3 litres every 4 minutes. How much time will it take to fill 100 litres of water in the cistern?
Correct Answer is: 48 minutes
In 12 minutes, the amount of water poured by boy = 4 x 4 = 16 litres
In 12 minutes, the amount of water poured by boy = 3 x 3 = 9 litres
Total water poured by Boy and Girl together in 12 min = 16 + 9 = 25 litres
They will pour 25 x 4 = 100 litres in = 12 x 4 = 48 minutes.
Ganga and Saraswati, working separately can now a field in 8 and 12 hours respectively. If they work in stretches of one hour alternately, Ganga beginning at 9 a.m., when will the moving be completed?
Correct Answer is: 6.30 p.m.
Work done by Ganga in 1 hour = 1/8
Work done by Saraswati in 1 hour = 1/12
They work alternatively one hour.
So work done by them in 2 hours while working alternatively = 1/8 + 1/12 = 5/24
Work completed in 8 hours = 4*5/24 = 5/6
Remaining work = 1/6
Work done by Ganga in 9th hour = 1/8 =>
Remaining work = 1/6 – 1/8 = 1/24
In 10th hour, time required by Saraswati to complete this remaining work = (1/24)/(1/12) = ½ hour = 30 minute
So work will be completed at = 9 AM + 8 + 1 + ½ = 6:30 PM
Some Appreciation Please!
50 men or 80 women can finish a job in 50 days. A contractor deploys 40 men and 48 women for this work, but after every duration of 10 days, 5 men and 8 women are removed till the work is completed. The work is completed in......
A girl can finish a job in 10 days. A boy is twice as efficient as the girl. If a woman is thrice as efficient as the girl and a man is twice as efficient as the woman, then how many days will it take to finish 3 such jobs when a boy, a woman and a man do the job together?